IMG_8509

Bietensalade met blikboterhamworst van mijn pa, salade biet, aardappel, paling en zilverui van mij

 

 

 

Er zijn altijd van die dingen die je doen herinneren aan je jeugd. Bij sommige mensen zijn dat vakanties, feestjes, hobby’s enz. Voor mij zijn dat meestal dingen die met eten te maken hebben. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik kok ben geworden. Ik kan me geen andere reden bedenken. Ik kom namelijk niet echt uit een culinair onderlegde familie. We gingen bijna nooit uit eten en mijn ouders zijn nou niet echt topkoks…… Toch zijn er wel een paar gerechten die me altijd aan mijn jeugd doen herinneren. Bijvoorbeeld de bietensalade van mijn vader. Een simpele, maar superlekkere salade van geprakte aardappel en biet met blikboterhamworst, zilverui en mayonaise.

 

Soms proef ik dit gerecht nog steeds in mijn hoofd. Klinkt misschien een beetje raar maar ik kan in mijn hoofd proeven. Ik droom soms ook echt in smaken. Dan proef ik echt dingen in mijn slaap. Toen ik vanochtend wakker werd met de smaak van die bietensalade in mijn hoofd bedacht ik me dat ik hier maar eens een gerecht van moest maken.

Ik gebruik geen blikboterhamworst dus ik heb hiervoor gerookte paling gebruikt. De rest van de ingrediënten gebruik ik allemaal wel, maar zeg maar in de gepimpte versie.

De aardappel is gepoft, de bieten zijn in zijn geheel op de barbecue geroosterd, de mayonaise is vervangen door een lavascrème en van de zilveruitjes heb ik kleine shots gemaakt.

De smaken gaan terug naar mijn jeugd, de salade is van nu.

 

Bedankt voor deze salade Pa

 

 1. H.J.L zegt:

  Ben er ondersteboven van, dat doet me goed zoon. Hopelijk komen ook die andere goede dingen die ik/wij je hebben geleerd weer naar boven, ha, ha,

  • Petra zegt:

   Super leuke ode aan Herman maar ik hoop wel dat Herman de eerste was die hem mocht (voorproeven).

   Petra van der Wal

 2. schreur zegt:

  Het lijkt mij ook wel lekker.

 3. Mini Vulink zegt:

  Lijkt mij ook wel lekker. Ik heb al biologische bieten en aardappelen thuis. Ik ga er mijn eigen gerecht van maken. Bedankt voor de tip.

 4. Fam.Bruins zegt:

  Wow Alwin, je kunt wel een boek schrijven zo. Ziet er weer heerlijk uit! Groet Jochem en Sabrina

 5. A en E Sieljes zegt:

  Lijkt me erg lekker en ga het zeker uitproberen

 6. gerry zegt:

  Mooi en lief geschreven Alwin

 7. hans en aly zegt:

  Wat een geweldig compliment van je zoon Herman!!
  Super hoor!

  Groetjes,
  Hans en Aly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *